Monthly spread: classic Happy Planner

Door: Sem (@happy_life_planner_ op Instagram)

Mijn monthly view is nooit leeg wanneer ik begin met plannen. Ik pre-plan met behulp van sticky notes. Zo kan ik toch alle afspraken noteren zonder dat ze echt op het papier vast staan.

Tip! De stickynotes verzamelen op een gelamineerd kaartje. Dit kaartje vervolgens punchen met de happy planner punch. Zo heb je altijd een ruim aanbod aan sticky notes bij de hand wanneer je on the go bent en kun je afspraken toevoegen zonder dat dit later ten koste gaat van het decoreren.

Wat ik belangrijk vind is dat het er leuk uit ziet maar toch praktisch blijft. Ik wil decoreren zonder dat dit ten koste gaat van het daadwerkelijk kunnen gebruiken van de planner. Dit doe ik door niet in de vakken te versieren maar juist rondom de maandvakjes. Deze maand kies ik ervoor om vooral gebruik te maken van het seasonal stickerboek.

(Bij paperdistrict zijn diverse seasonal stickerboeken te koop!)

Ik knip alle bloemen doormidden zodat ik ze op twee plekken kan gebruiken. Hiermee sla je twee vliegen in een klap.

1. Je kunt de stickers dubbel gebruiken.

2. Je creëert een speels effect.

Ben ook niet bang om je stickers te gebruiken. Voor deze spread gebruik ik de hele pagina met bloemstickers.

Tip! Gooi het lege stickervel niet weg. Trek de folie er af en je hebt een perfecte plek om stickers te bewaren waarover je, je bedacht hebt.

Nu het decoreren voor het grootste gedeelte klaar is, is het tijd om te gaan plannen.

Allereerst gebruik ik washitape om evenementen van meerdere dagen mee aan te geven. Denk hierbij aan meivakantie, weekendjes weg, ziekenhuisopnames, etc.

Vervolgens gebruik ik 4 box stickers uit colorfull boxes 2 om verjaardagen weer te geven. In iedere box gebruik ik het alphabet stickerboek om de naam van de jarige te zetten.

Tot slot plak ik op dagen waarvan ik weet dat er iets te gebeuren staat een icoon sticker in een kleur die aansluit bij de rest van de stickers op de pagina. Hier schrijf ik later met pen bij wat er staat te gebeuren.

Nog een kritische blik…

Omdat 30 april op een dinsdag valt, zijn er 4 lege hokjes aan het einde van de maand. Ik besluit deze nog op te vullen met een leuke quote. Ook in de balk aan de linkerkant mis ik nog iets. Dit is wat mij betreft een ideale plek om wat algemene dingetjes voor die maand bij te houden. Ik kies er daarom voor om nog wat lege box stickers (ronde dit keer) toe te voegen.