Snailmailen met de Maggie Holmes Flourish collectie

Mijn favoriete collectie op dit moment is zeker weten de Flourish collectie van Maggie Holmes. Ik ben fan van al die mooie bloemenpatronen, de mooie kleuren, de rose gouden accenten en natuurlijk de schattige diertjes. Omdat ik niet één snail mail kon kiezen om met jullie te delen, heb ik besloten om er in deze blog post vier met jullie te delen! Twee flipbooks, een kaartje en een pocketletter. Doordat het er vier zijn, zal ik ze iets minder uitgebreid beschrijven dan normaal. Mocht je toch nog meer vragen hebben, dan mag je mij altijd een berichtje sturen! Ik heb verschillende 30 bij 30 centimeter vellen gebruikt, beide paper pads (ja er zijn er twee in deze collectie!), de die cuts en het sticker vel. Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij Paper District!

Flipbook met schattige dieren

Hiervoor heb ik, naast de eerder beschreven artikelen, een cirkel punch, een scoring board en geel washi tape gebruikt. Ik heb gekozen de flipbook in het midden vierkant te houden, zodat de rondjes er goed inpassen. Ik heb rondjes gemaakt van alle soorten geel papier die ik in de beide paper pads kon vinden. Ondanks dat alle printjes anders zijn, denk ik dat het goed bij elkaar past doordat ze dezelfde basiskleur hebben. Vervolgens heb ik zowel boven als onder twee halve rondjes gemaakt. Tot slot heb ik de flipbook versierd met stickers en die cuts!

Pocketletter ‘love makes everything grow’

Naast de eerder genoemde artikelen, heb ik een pocketletter hoes en twee soorten washi tape gebruikt. Ook heb ik uit een 30 bij 30 centimeter vel een kaartje geknipt voor het middelste vakje. Ik heb er bewust voor gekozen de pocketletter vrij simpel te houden, omdat ik denk dat de collectie al erg mooi is van zichzelf. In de set met die cuts zitten ook een aantal vellum stuks in. Ik heb ervoor gekozen om de tekst ‘love makes everything grow’ toe te voegen, omdat deze goed past bij de bloemen. Vervolgens heb ik een aantal vakjes versierd met stickers en heb ik aan de rand twee soorten washi geplakt.

Hexagons card

Sinds enkele weken heb ik een Mini Trouvaille van Joy! waardoor ik cutting dies kan gebruiken. Bij Action kocht ik een hexagon cutting die en dit is momenteel mijn absolute favoriet! Op een simpel kaartje heb ik stroken dubbelzijdig tape geplakt. Vervolgens heb ik hagaxons gemaakt van papier uit de paper pads. Doordat het tape al op de kaart zit, kan je heel gemakkelijk het patroon plakken. Zelf werk ik van onder naar boven en vervolgens van links naar rechts. Als laatste heb ik de de randjes vol geplakt en de uitstekende stukjes afgeknipt. De kaart is gemakkelijk te maken, maar het eind resultaat vind ik erg leuk!

Lemon flipbook

Mijn favoriete 30 bij 30 centimeter vel van de Flourish collectie is zekerweten het Ponderosa papier met de citroenen. Doordat er ook roze bloemen in zitten, heb ik ervoor gekozen om in het midden van de flipbook een roze papier uit één van de paper pads te gebruiken. Hier heb ik een kartelrandje aan gemaakt met mijn snijdmachine. Ook heb ik weer mijn Mini Trouvaille gebruikt en heb ik met een hartjes cutting die drie hartjes gemaakt van hetzelfde papier als de achtergrond. Tot slot heb ik twee stickers en een rand washi tape op mijn flipbook geplakt.

Ik hoop dat je inspiratie hebt gehaald uit mijn verschillende voorbeelden. Als je iets wilt kopen bij Paperdistrict, vergeet dan niet om de code ‘nienkefriends’ te gebruiken. Deze code geeft recht op tien procent korting op alles en dus ook op de Flourish collectie! Als je aan de slag gaat naar aanleiding van deze blogpost, vergeet dan zeker niet om mij hier op Instagram (@nienke_swapt) in te taggen! Ik vind het super leuk om je creatie te zien!