3 Creatieve Valentijn Snail Mail Tutorials

Het is bijna februari en dat betekent dat Valentijnsdag eraan komt! Een dag waarop je iedereen kunt laten weten dat je ze lief vindt of dat ze heel veel voor je betekenen. Nu denk je bij het versturen van Valentijnskaartjes misschien aan een geheime, of minder geheime, geliefde, maar je kunt natuurlijk ook een kaartje sturen naar die ene lieve vriendin of naar iemand uit je familie. Gewoon een kaartje om ze te laten weten dat je ze lief vindt! Nu heeft Post NL bijna ieder jaar een actie waarbij je je kaartjes zelfs gratis kunt versturen! Hiervoor hoef je alleen een lippenstiftkus op de plek waar normaal een postzegel zit te zetten. Of ze deze actie dit jaar weer hebben weet ik niet, maar je kan in ieder geval vast beginnen met het maken van kaartjes! Omdat ik het leuk vind om veel mensen een kaartje te sturen en ik niet weken de tijd heb om al deze kaartjes te maken, heb ik ervoor gekozen om de kaartjes simpel te houden. In deze blog geef ik je een korte beschrijven van maar liefst drie verschillende soorten kaartjes!

  1. Een Main Squeeze slinger van liefde

Wat heb je nodig?

Allereerst heb ik de vlag vorm getekend op een papier. Ik heb de vlaggen tien centimeter breed gemaakt. Ik heb onder aan het papier een streepje gezet in het midden (vijf centimeter) en heb deze drie centimeter omhoog getekend. Vervolgens heb ik vanaf de onderste punten naar het streepje geknipt, zodat ik de vlagvorm kreeg. Met een snijmachine heb ik een rechthoekje gesneden en die heb ik in het midden van de vlag geplakt. Mijn snijmachine heeft kartelranden, maar je kan deze randen ook met een kartelschaar knippen natuurlijk! Daarna heb ik met gouden washi tape een randje aan de bovenkant gemaakt. Tot slot heb ik allerlei stickers gebruikt om de kaartjes te versieren. De Main Squeeze collectie heeft heel veel leuke stickers die je ook prima voor je vrienden en familie kunt gebruiken! Als je heel erg je best wilt doen voor iemand, kan je uiteraard meerdere kaartjes aan elkaar maken, zodat je een hele slinger hebt om op te sturen!

  1. Romance cirkels

Wat heb je nodig?

Het leek mij leuk om ronde kaartjes te maken, maar ik kwam erachter dat ik hier niet een geschikte vorm voor had. Ik ben daarom een zoektocht gestart door mijn huis en vond een rond plateau met een kartelrand. Deze heb ik op een papier van de collection kit omgetrokken met potlood en vervolgens uitgeknipt. Om de rand te versieren, heb ik stickers uit de sticker set gebruikt. Vervolgens heb ik een combinatie van die cuts, stickers uit de collection kit en stickers uit de sticker set gebruikt om de cirkels te versieren. Ook de Romance collectie van Simple Stories heeft genoeg die cuts en stickers die er niet per se op gericht zijn om post voor je geliefde te maken. Daarnaast vind ik de kleuren combinatie van deze collectie heel erg leuk! Al die pastelkleurtjes in combinatie met zwart en wit maken het een mooi geheel.

  1. Forever my always flipbook

Wat heb je nodig?

Een mini flipbook is ook een leuke manier om kaartjes te maken voor Valentijn. Per flipbook heb ik drie verschillende blaadjes uit de paper pad gehaald. Vervolgens heb ik met een liniaal tien centimeter opgemeten en deze afgetekend. Met mijn snijmachine heb ik het papier gesneden, maar dit kan je natuurlijk ook met een schaar doen. Ik heb vervolgens één strook als basisstrook gekozen. Hier heb ik verder niks meer mee gedaan. De andere stroken heb ik korter gemaakt en hier heb ik met mijn snijmachine een kartelrand aan gemaakt. Je kunt dit uiteraard ook met een kartelschaar doen. De stroken heb ik met washi tape aan elkaar geplakt. Ik heb hiervoor hartjes washi tape van de Hema gebruikt, maar je kan natuurlijk allerlei soorten washi tape gebruiken. Alle stroken heb ik tot slot versierd met stickers en die cuts. Wat zo bijzonder is aan de forever my always collectie van Pebbles, is dat er speciaal stickers en die cuts ontworpen zijn met de teksten ‘happy mail en ‘best friends’. Deze collectie is dus uitermate geschikt voor het maken van post voor je snail mail vriendinnen.

Als je naar aanleiding van deze blog kaartjes gaat maken voor Valentijn, vergeet dan niet om mij hier op Instagram in te taggen (@nienke_swapt)! En als je materiaal wilt kopen bij Paperdistrict, vergeet dan zeker niet om de code ‘nienkefriends’ te gebruiken, zodat je tien procent extra korting krijgt! Heel veel plezier met knutselen!