Swap Tutorial – It’s beginning to look a lot like Christmas!

Je kent ze vast wel: mensen die in oktober beginnen met het zingen van kerstliedjes en vervolgens het liefst op één november het hele huis volhangen met kerstversiering. Deze mensen worden vervolgens het gehele jaar in memes op Facebook getagd met teksten als ‘nog 201 dagen tot kerst’ of ‘nog negen vrijdagen tot kerst’. Ben of ken jij zo’n persoon? Welkom bij de club! Ik ben namelijk de persoon die al in juni blij kan worden van de gedachte aan de periode voorafgaand aan kerst! Omdat ik hier zo blij van word, kon ik niet wachten om aan de slag te gaan met mijn eerste swaps in kerstthema. Ik heb mij in kunnen houden tot begin november. Vind ik, al zeg ik het zelf, best knap!

Sinds enkele weken doe ik via Instagram (@nienke_swapt) een wekelijkse swap, namelijk de ‘nienke_swapt swap’. Hiervoor kies ik een thema en vervolgens kunnen mijn volgers reageren als zij interesse hebben. Wekelijks kies ik één persoon uit en wij sturen elkaar vervolgens een envelop van ongeveer 50 gram gevuld met een swap in het thema van de week. Nu leek het mij leuk om te laten zien hoe weinig spullen je nodig hebt om een leuke mini swap te maken in, hoe kan het ook anders, een kerstthema!

Wat heb je nodig?

 

Ik begin altijd met het maken van een kaart met washi samples! Hiervoor heb ik een kaart uitgeknipt uit het blad met journal cards. Vervolgens wikkel ik hier alle washi tapes omheen die ik heb uitgekozen. Dit hoeven niet hele lange stukken te zijn, het gaat om het idee! Ik doe de kaart in een windowbag en deze versier ik met nog meer washi en leuke stickers uit de collectie kit! Je washi samples zien er zo veel leuker uit dan wanneer je ze om een normale speelkaart wikkelt!

Vervolgens kies ik een groot papier uit de collectie kit en gebruik ik de envelopmal om hier een envelop van te maken. Nadat ik de envelop heb gemaakt, selecteer ik een aantal die cuts om in de envelop te doen. Ook voeg ik hier nog wat stickers aan toe. De envelop versier ik met een stuk washi tape en een aantal stickers.

Ook journal cards zijn een leuke toevoeging aan een mini swap! Ik kies er een aantal uit het grote blad met journal cards en knip een stuk papier om in mijn window bag te doen. Vervolgens plak ik een rand washi tape langs de randen, zodat het er extra kerstig uitziet. Ik voeg ook een hoop glitters toe aan het zakje en plak hem heel goed dicht! Om duidelijk te maken wat er in het zakje zit, plak ik er de letters ‘cards’ op. Ook deze komen van het stickervel uit de collectie kit.

Ik heb ook een kleinere envelopmal en kies weer een leuk papier om een envelopje te maken. Deze vul ik vervolgens met wat kleine stickers die ik uit het grote vel knip. Ook dit envelopje versier ik met wat leuke stickers.

Tot slot gebruik ik een grote kaart uit het journal cards vel en deze gebruik ik om een leuke boodschap op de schrijven. De gehele swap kan in een envelop en het is leuk om hier nog wat sneeuw, glitters en/of confetti aan toe te voegen! Zo is het een extra feestje voor de ontvanger van de swap!

Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan met een mini swap in kerstthema of wil je deze swap winnen? Houd dan mijn Instagram pagina (@nienke_swapt) in de gaten, want hier komt binnenkort deze leuke swap online! Ik zal er nog wat leuke extra’s aan toevoegen om hem nog specialer te maken! Succes met knutselen en vergeet mij vooral niet te taggen in je creaties! Dan ga ik nu weer verder met het luisteren naar kerstliedjes!