Happy Planner Weekindeling Tutorial

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, maak ik gebruik van een Happy Planner. Ik blijf dit een erg fijne planner vinden met veel ruimte. En wist je dat deze planners ook te bestellen zijn bij Paperdistrict?

Elke week versier ik mijn planner, vaak doe ik dit met een thema of gebruik ik een craft lijn ervoor. Deze week heb ik gebruik gemaakt van het roze goldfoil Bloom sticker boek van Kaisercraft.


Omdat ik het niet leuk vind om in een keer een half jaar te versieren, versier ik mijn planner per week. Hierbij maak ik gebruik van kleine sticky notes, zodat ik wel al mijn afspraken voor de toekomst op kan schrijven en zo kan ik ook nog de week mooi versieren.

Als ik begin met het versieren van de week plak ik alle sticky notes boven de dag waarbij de afspraak hoort, zo weet ik aan het einde precies waar ik welke afspraak moet opschrijven.

Als ik begin met versieren begin ik altijd met de washi tape of langwerpige stickers, omdat ik hier vaak nog andere stickers overheen plak.

Hierna begin ik met het versieren van de rest van de week. Doordat ik de sticky notes boven de dagen heb geplakt, kan ik er rekening mee houden hoeveel ruimte ik minimaal open moet laten op die dag om nog te kunnen schrijven. Bij belangrijke afspraken vind ik het altijd prettig om een sticker met ‘important’ te plakken. En van to-do maak ik altijd graag gebruik, voor bijvoorbeeld kleine dingetjes die ik nog moet onthouden voor die dag.

Ik kies vaak voor een paar wat grotere stickers en verder maak ik meer gebruik van de kleinere stickers. Ik vind het zelf fijn om nog veel witte ruimte over te laten, zodat ik nog plek heb om dingen op te schrijven. Verder heb ik ook gebruik gemaakt van de cijfer stickers uit het sticker boek, om over de data heen te plakken.

Als ik klaar ben met het versieren, dan kan ik de afspraken die op de sticky notes staan bij de dagen erbij schrijven in de ruimte die ik ervoor open heb gelaten.

Als laatste maak ik altijd nog een plek waar ik mijn planning voor het avondeten kan schrijven. Dit doe ik altijd aan de linkerkant onder het kopje ‘notes’.

Wil je meer zien van mijn Happy Planner? Ik post er elke week een foto van op mijn instagram account @creative_rowie