‘Hey there foxy!’ flipbook

Sinds ik via Instagram allemaal leuke mensen heb ontmoet om brieven mee te schrijven, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn brieven in te verpakken. Natuurlijk is een brief in een mooie versierde envelop ook super leuk, maar een flipbook geeft je post toch net dat beetje extra. Aangezien buiten de blaadjes van de bomen vallen, leek het mij leuk om dit keer een flipbook te maken in een herfstthema. Ik koos voor de ‘A perfect autumn’ collectie van Echo park, want zeg nou zelf: al die diertjes zijn toch super schattig! Het maken van een flipbook is helemaal niet moeilijk en kan op heel veel verschillende manieren. Ik koos voor een soort envelop-model. Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je dat zelf ook kunt doen!

Wat heb je nodig?

Ik begin met het uitkiezen van een basispapier. Hiervoor heb ik enorm veel keuze in deze leuke kit! Ik kies voor een papier met schattige vosjes aan de ene kant en een stippen patroon aan de andere kant. Doordat het papier van Echo Park dubbelzijdig is, heb je meteen een leuke print aan zowel de binnenkant als de buitenkant van je flipbook.

Vervolgens pak ik mijn liniaal en kies ik een mooi formaat voor mijn flipbook. Als je een rechthoekig voorwerp hebt, zoals een notitieblokje, kan je deze ook als vorm gebruiken. Vervolgens hoef je alleen de uiteinden te tekenen. Hoe groot je deze precies maakt, is helemaal aan jou. Hoe groter de uiteinden zijn, hoe beter je brief straks verstopt zit. Ik knip met mijn schaar langs de buitenste lijnen en gebruik een gum om de lijnen weg te halen. Zorg er dus voor dat je altijd met potlood werkt, want het zou zonde zijn als er nog pennenstrepen op je flipbook staan.

Van het grote papier heb ik nog wat stukjes over. Omdat ik dit niet weg wil gooien, gebruik ik dit voor het maken van een plek om mijn brief straks in te doen. Dit teken ik niet af, maar knip ik uit de losse pols. Vervolgens plak ik dit vast met een mooie blauwe washi tape. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor je brief, door de bovenkant open te laten. Hierdoor kan de brief er gemakkelijk in en uit. Doordat ik een stukje heb gebruikt van hetzelfde papier, komt de print van de buitenkant van mijn flipbook weer terug in de binnenkant.

In de collectie kit zit ook een blad met journal cards. Hier knip ik er één van uit, zodat ik een soort deurtje kan creëren. Ik kies hiervoor het kaartje met hetzelfde schattige vosje dat op de buitenkant van mijn flipbook staat. Het kaartje plak ik aan één kant vast met dit leuke washi tape in herfstthema. Het deurtje dat ik nu gecreëerd heb, verbergt het vakje voor de brief.

Nu komt, wat mij betreft, het leukste deel! Namelijk het versieren van je flipbook! Ik gebruik hiervoor de Echo park 12 x 12 ‘A perfect autumn’ stickers. De stickers kan je natuurlijk naar eigen inzicht kiezen. Zelf koos ik voor een randje aan de onderkant en een slinger aan de bovenkant. De rest heb ik opgevuld met kleinere stickers. Het leukste is om op ieder ‘flapje’ een aantal stickers te plakken, zodat het er lekker vrolijk uitziet. Tot slot plak ik nog enkele stickers op de buitenkant van je flipbook!

En nu, snel je brief schrijven en deze in je flipbook versturen! Als je met behulp van deze tutorial een flip book maakt, zou ik het super leuk vinden om deze te zien! Uiteraard mag je hem naar mij opsturen (je kan via Instagram mijn adres vragen), maar je kan mij er ook gewoon in taggen (@nienke_swapt). Heel erg veel plezier met knutselen en ik ben super benieuwd naar je creatie!