Falling for you Pocketletter Tutorial

Het wordt steeds eerder donker, aan de bomen hangen mooie gekleurde blaadjes en de eerste pepernoten liggen alweer in de winkel. Je begrijpt het al: het wordt herfst! Ik krijg altijd zo’n knus gevoel van de herfst. Lekker op de bank met een kopje thee en wat lekkers. Het begin van de herfst betekent ook nieuwe collecties en oh oh wat zijn ze weer mooi!

Voor deze pocketletter heb ik de Hello Fall collectie van Carta Bella gebruikt. Een hele mooie collectie met prachtige warme kleuren en hele schattige dieren. Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je met een paar producten een leuke pocketletter kunt maken.

Wat heb je nodig?

Zelf begin ik altijd met het bekijken van al het papier in de collectie kit. Ik maak dan vast een inschatting met
welk papier ik wil gaan gebruiken. In deze kit zitten ook vellen met journal cards. Dit is ideaal, want deze passen qua formaat perfect in je pocketletter!

Om het papier op het perfecte formaat te knippen, maak ik altijd gebruik van een speelkaart. Deze trek ik om met een potlood en vervolgens knip ik deze uit. De pocketletter hoesjes zijn namelijk oorspronkelijk gemaakt om speelkaarten in te bewaren. Daarom past dit formaat perfect!

In de bovenste rij van de pocketletter leek het mij leuk om hetzelfde papier te gebruiken. Hiervoor gebruik ik weer de speelkaart en leg ik deze steeds precies op het lijntje wat ik ervoor heb getekend. Op deze manier loopt de print van het papier mooi door.

Nu ik al het papier in de pocketletter heb zitten, ga ik kijken welke stickers en die-cuts ik kan gebruiken om hem mooier te maken. Daarnaast gebruik ik washi tape met blaadjes om het randje af te plakken. Verder wil ik een 3D-effect verwerken in de pocketletter. Hiervoor gebruik ik lijm die ik in dikke bolletjes onder een die cut doe. Vervolgens heb ik deze onder aan de pocketletter geplakt.

Tot slot neem ik twee die cuts uit het pakje en deze zet ik met een klemmetje bovenaan vast! Je pocketletter is klaar! Je kan vervolgens de achterkant vullen met allerlei leuke dingen, zoals washi tape samples, stickers, een briefje, paperclips etc. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Succes met het maken van je eigen pocketletter! Als je mijn tutorial hebt gebruikt, vergeet dan niet om mij (@nienke_swapt) te taggen op Instagram, zodat ik je mooie creatie kan zien!